Τηλ. +30 26830 41255

info@epiploxitas.gr

Τηλ. +30 26830 41255 info@epiploxitas.gr

Αρχική > ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1968 στο Πειραιά ιδρύεται μια μικρή βιοτεχνία από το Χήτα Νικόλαο. Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες σε ένα χώρο 100 m2 στο κέντρο της πόλης εργάζεται και

δειλά-δειλά  παρουσιάζεται  στην τοπική αγορά ως ένα από τα πολλά ξυλουργία της πόλης κατασκευάζοντας έπιπλα οικιακής χρήσεως κατά παραγγελία.

 

Έπειτα  το 1972 λόγο κάποιων δυσκολιών τις εποχής, η επιχείρηση μεταφέρεται στη Φιλιππιάδα-Πρεβέζης  γενέτειρα του Χήτα Νικόλαου, αναλαμβάνοντας στην αρχή σε ενοικιασμένο χώρο  και ύστερα σε ιδιόκτητο (1974), την  κατασκευή και εμπορία κυρίως κατά παραγγελία οικιακών και επαγγελματικών επίπλων εντός και εκτός της πόλης.

 

 Το 1981 και αφού προήλθε η εδραίωση της εταιρίας στο χώρο και αφού και ο γιος του Νικολάου Χήτα,  Χρήστος Χήτας έχει καταφέρει να πάρει τα βήματα στη παραγωγή του επίπλου αποφασίζεται  η κατασκευή βιοτεχνικού και εκθεσιακού χώρου για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες παραγωγής τις επιχείρησης. Ένα χρόνο μετά αφού ολοκληρώνεται  η κτηριακή  κατασκευή, ξεκινάει η παραγωγή και η εμπορική χονδρική διάθεση των προϊόντων της εταιρείας  σε όλη την Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία λόγο της ποιότητας κατασκευής των επίπλων αλλά και των σχεδίων.

 

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται είναι αυστηρά οικιακού επίπλου και επικεντρώνονται κυρίως  σε σύνθετα, κρεβατοκάμαρες, τραπεζαρίες, τραπεζάκια σαλονιού και σαλόνια .Το 1994, αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μεγάλη αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολο την κατασκευή επίπλων λόγω διάφορων προβλημάτων, αποφασίζεται  η κατασκευή ενός ακόμη ορόφου για εκθεσιακό χώρο όπως και η οργάνωση του υπάρχοντος για να καλυφθούν οι ανάγκες τις επιχείρησης για την τοπική αγορά. Τότε άρχισε να αναλαμβάνει και τα ινία τις επιχείρησης ο γιος Χρήστος Χήτας καταφέρνοντας με έναν πολύ καλό συνδυασμό στο τρόπο διαχείρισης της όσο και στο τρόπο προβολής της Εταιρίας να τη καταξιώσει στο χώρο του επίπλου ακόμα και  στη Δυτική Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και παίζει η γυναίκα του Πολυξένη Παππά με την αμέριστη συμβολή της στη πώληση επίπλων αλλά και στην οργάνωση τις επιχείρησης. 

 

Η δεκαετία του 2000 σηματοδοτεί την μεγάλη ανάπτυξη της επιχείρησης  ?ΕΠΙΠΛΟ ΧΗΤΑΣ?.

 Η φιλοσοφία που κράτησε την επιχείρηση σε ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια ήταν Άνεση ,Πολυτέλεια και Οικονομία. Το 2010 βρίσκει την εταιρεία ?ΕΠΙΠΛΟ ΧΗΤΑΣ? με κτηριακές εγκαταστάσεις 2400 m2  κεντρικό κατάστημα και εργαστήριο κατασκευής στη Φιλιππιάδα-Πρεβέζης. Παράλληλα με το χρόνο αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα την επιχείρηση με νέες ιδέες αλλά πάντα με την καθοδήγηση των μεγαλύτερων και παλαιότερων. Η Βασιλεία Χήτα κόρη του Χρήστου Χήτα με την ιδιότητα της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων και ο Νικόλαος Χήτας γιος του Χρήστου Χήτα με την ιδιότητα του Σχεδιαστή & Τεχνολόγου Ξύλου & Επίπλου, ευελπιστούν να φέρουν μια νέα νότα στη κατασκευή και προώθηση του επίπλου αλλά και στη μέγιστη ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη με νέα σχέδια και ιδέες και πάντα με την άριστη ποιότητα κατασκευής  ΕΠΙΠΛΟ ΧΗΤΑΣ.

Κάντε Εγγραφή στο newsletter μας
Ακολουθήστε μας